Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2012 00:35 - Звезда на надеждата
Автор: rezervista Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1610 Коментари: 0 Гласове:
3



Социална интеграция на деца и младежи живеещи в институции
image

От основаването си фондация „Звезда на надеждата” работи за подобряване условията на живот и повишаване качеството на предоставяните услуги в различни социални институции, между които Социално-учебен професионален център „Княз Борис I” – гр. София, Дом за деца, лишени от родителска грижа и Помощно училище – гр. Роман, Помощно училище-интернат – с. Долно Драглище, общ. Разлог.

Фондация „Звезда на надеждата” предоставя хуманитарна помощ и подпомага извършването на ремонтни дейности и закупуването на оборудване за социалните институции. Екипът от специалисти към фондацията съвместно с доброволци от страната и чужбина осъществява обучителни програми и организира спортни мероприятия, арт-дейности, екскурзии и др. за децата и младежите, живеещи и обучаващи се в тези социални заведения.

Обучителни програми


image

Една от тези програми включва беседи и групови дискусии, провеждани от социален инспектор от Затвора – Бобов Дол с цел превенция на криминални прояви и асоциално поведение. Програмата се реализира със съдействието на администрацията на Затвора – Бобов Дол. По време на програмата организираме срещи с бивш лишен от свобода и посещение в затвор. Това дава възможност на младите хора да осъзнаят какви последствия би могло да има, ако позволят агресията и гнева да контролират техните действия.

Друга програма е предназначена за млади хора, на които предстои да напуснат социалната институция. Тя е насочена към развиване на умения за търсене на работа, интегриране в трудов колектив и подготовка за самостоятелен живот.

Фондация „Звезда на надеждата” целогодишно организира беседи с възпитаниците на социалните заведения на теми като: лична хигиена, полова култура, за вредата от тютюнопушенето, алкохола и наркотиците, етика във взаимоотношенията и др.

Чрез обучителните програми на фондацията, деца и младежи от институции получават равен достъп до информация и развиват умения, които им предоставят възможност за избор и за по-добро бъдеще.

Интеграция на младежи в неравностойно положение image

Фондацията ни продължава да подкрепя младите хора и след като напуснат институцията и започнат своя самостоятелен живот. Ние извършваме консултиране и съветване и предоставяме материална и морална помощ, за да улесним прехода от институционален към независим начин на живот. По този начин се стремим да насърчаваме младите хора при реализирането им на пазара на труда и интегрирането им като пълноценни личности в обществото и да намалим риска от попадането им в групата на криминално проявените лица.

http://www.starofhopebg.com/bg/homepage.htm




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rezervista
Категория: Лични дневници
Прочетен: 204868
Постинги: 90
Коментари: 50
Гласове: 81
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930