Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
27.10.2014 08:44 -
Невзрачният бисер в кухнята
ЧЕРВЕНОТО ЦВЕКЛО ЛЕКУВА ОТ ГРИП ДО РАК НА КОЖАТА!
Червеното цвекло може да бъде намерено на пазара целогодишно. То е не само много полезно и диетично, 100 г съдържат само 44 калории, но е и изключително вкусно, когато е пикантно приготвено.
Кореноплодите му съдържат средно 88% вода, 1,2% белтъчини, 9,3% въглехидрати, 0,9% минерални соли (калий, калций, фосфор, желязо, сяра, йод), малки количества витамин С, каротин, витамини В1, В2 и В12. Благодарение на наличието на калиеви соли, сяра, фосфор и магнезий, ускорява процесите на обмяна на веществата в организма. Червеният му цвят се дължи на багрилните вещества от групата на антоцианите. Заради хлорофила, който съдържа, е неотменна съставка в менюто на страдащите от анемия.
Парадоксален е фактът, че въпреки наличието на захари, червеното цвекло е полезно за консумация дори от диабетици. То подпомага усвояването на хранителните вещества и ускорява изхвърлянето на токсините.
В народната медицина с червено цвекло лекуват и болни от левкемия. Изцеденият сок (от 100 до 300 мл на ден) подобрява общото състояние на организма. Особено полезен през зимните месеци е коктейлът от сок от червено цвекло, ябълки и изцедени лимони, истински букет от витамини. Той е подходящо защитно средство против тумор, рак, левкемия, жлъчка, грип и както вече споменахме - прочиства кръвта и забавя процеса на стареене. Установено е, че там, където населението консумира големи количества червено цвекло, раковите заболявания са много по-малко. Съдържащите се в цвеклото целулоза, ябълчена, лимонена и други киселини усилват перисталтиката, съдействат за разграждането и усвояването на белтъците, повишават жизнената дейност на черния дроб. Затова при хроничен запек, смущения в храносмилането и при чернодробни заболявания се препоръчва изяждането на гладно по 100-150 г варено цвекло.
Сокът от цвекло, особено смесен с равни части сок от моркови и ряпа, помага при анемии, подобрява обмяната на веществата и укрепва организма. Ако се смеси с мед, сокът от цвекло се прилага при високо кръвно налягане и като успокояващо средство. Сравнително високото му съдържание на йод и магнезий го прави подходяща храна за възрастни и болни от атеросклероза.
Лапи от стрито цвекло помагат при рани и отоци. Най-удивително е действието му при ракови заболявания. Има случаи при рак на кожата, при които налагането с компреси от сок от цвекло по няколко пъти на ден е довело до пълно изчезване на злокачествените образувания.
blitz.bg
Кореноплодите му съдържат средно 88% вода, 1,2% белтъчини, 9,3% въглехидрати, 0,9% минерални соли (калий, калций, фосфор, желязо, сяра, йод), малки количества витамин С, каротин, витамини В1, В2 и В12. Благодарение на наличието на калиеви соли, сяра, фосфор и магнезий, ускорява процесите на обмяна на веществата в организма. Червеният му цвят се дължи на багрилните вещества от групата на антоцианите. Заради хлорофила, който съдържа, е неотменна съставка в менюто на страдащите от анемия.
Парадоксален е фактът, че въпреки наличието на захари, червеното цвекло е полезно за консумация дори от диабетици. То подпомага усвояването на хранителните вещества и ускорява изхвърлянето на токсините.
В народната медицина с червено цвекло лекуват и болни от левкемия. Изцеденият сок (от 100 до 300 мл на ден) подобрява общото състояние на организма. Особено полезен през зимните месеци е коктейлът от сок от червено цвекло, ябълки и изцедени лимони, истински букет от витамини. Той е подходящо защитно средство против тумор, рак, левкемия, жлъчка, грип и както вече споменахме - прочиства кръвта и забавя процеса на стареене. Установено е, че там, където населението консумира големи количества червено цвекло, раковите заболявания са много по-малко. Съдържащите се в цвеклото целулоза, ябълчена, лимонена и други киселини усилват перисталтиката, съдействат за разграждането и усвояването на белтъците, повишават жизнената дейност на черния дроб. Затова при хроничен запек, смущения в храносмилането и при чернодробни заболявания се препоръчва изяждането на гладно по 100-150 г варено цвекло.
Сокът от цвекло, особено смесен с равни части сок от моркови и ряпа, помага при анемии, подобрява обмяната на веществата и укрепва организма. Ако се смеси с мед, сокът от цвекло се прилага при високо кръвно налягане и като успокояващо средство. Сравнително високото му съдържание на йод и магнезий го прави подходяща храна за възрастни и болни от атеросклероза.
Лапи от стрито цвекло помагат при рани и отоци. Най-удивително е действието му при ракови заболявания. Има случаи при рак на кожата, при които налагането с компреси от сок от цвекло по няколко пъти на ден е довело до пълно изчезване на злокачествените образувания.
blitz.bg
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 81
Блогрол