Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2012 13:36 - Иван Трифонов: Скокът на Феликс е мой проект
Автор: rezervista Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4225 Коментари: 8 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Радвам се на успеха на Баумгартнер, обаче този проект е мой, заявява 67-годишният Иван Трифонов, виенчанин, роден в България image Заглавието в "Курир": Виенчанин обвинява: Феликс продава мой проект и Иван Трифонов - на малката снимка Иван Трифонов, 67-годишен, роден в България, жител на Виена, твърди, че скокът на Феликс Баумгартнер, който развълнува света, всъщност е негов проект.

"Единият светкавично се превърна в световна звезда под слънцето на Ню Мексико. А другият седи в сива дупка във виенския квартал "Фаворитен" и гледа по телевизията, как друг осъществява мечтата на живота му" - така започва публикацията на австрийския вестник "Курир" (kurier.at).

"Радвам се на успеха на Баумгартнер. Обаче този проект е мой", заявява Трифонов.

"С удоволствие бих го обвинил, но нямам нищо черно на бяло, нито пък разполагам с финансовата помощ на "Ред Бул". И затова ми остава само да гледам как Феликс продава моя проект като свой" – казва Иван Трифонов, популярен в средите на пилотите на балони като Ivan Andre Trifonov.

Новината, публикувана в "Курир" незабавно беше разпространена в социалните мрежи "Туитър" и "Фейсбук".


Летенето с балон е голямата мечта на родения в България 67-годишен виенчанин. Той четири пъти е вписван в Книгата за рекордите на Гинес, пише "Курир". още по темата image

Дипломираният инженер уточнява, че той е първият човек прелетял с балон, пълен с горещ въздух, над Средиземно море (1991 г.), първи е летял с балон на Северния (1996) и над Южния полюс (2000). И също така е първият прелетял с балон над Кремъл, Йерусалим и Китайско море.

В средите на маниаците по полети с балон е известен като Ivan - the Terrible (Иван Страшният). Информация за него има и в справочника "Кой кой е в летенето с балон" (Who"s Who of Ballooning).

Години наред не е осъществил мечтата си да се издигне с 300-метра висок балон в стратосферата и да скочи от височина 50 000 м.

Вестник „Курир” припомня своя публикация от януари 2002 г за този проект под заглавие "Свободно падане към земята с ултразвукова скорост".

Трифонов бил спрян, защото не е бил в състояние да си осигури костюм, който да не изгори при падането. Нарекъл проекта си "Мисия Уран" (Mission Uranos) и го е разнищвал в подробности с руски космонавти още през 1992 г.

Липсвали му, разбира се, парите от спонсор – около 6,5 млн. евро.

"Три пъти се обръщах към "Ред Бул", последно през май 2002 г., но получавах откази", казва Иван Трифонов.

През 2005 година той влязъл в контакт с Феликс Баумгартнер. Срещнали се в Залцбург. Инж. Трифхонов носел със себе си всички документи по проекта. "Феликс си преписа всичките ми изчисления и адреса ми. Условието беше да ме вземе като консултант".

Обаче не направили писмено споразумение. "Разчитах на честността му. Това беше голяма грешка", съжалява той.

Скоро ще ти се обадя, казал Баумгартнер в края на разговора им. Но не изпълнил обещанието си. В края на годината Иван му изпратил коледна картичка с въпроса кога ще реализират проекта. Австриецът хладно му отвърнал, че няма нужда от него...

В своя публикация от 2000 г. в. "Стандарт" уточнява, че Иван Трифонов е сред най-известните пилоти на балони в света. Роден е в София, от 1963 г. живее във Виена. Майка му е австрийка, а баща му е от Кнежа - и двамата фармацевти. Обиколил е с балон почти целия свят. През 1995 г. военните у нас му забраняват да лети над Стара планина, но той нарушава заповедта и осъществява първото пресичане с балон на Балкана.



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. rezervista - Феликс е мишок
17.10.2012 13:42
Великият Феликс Баумгартнер се оказа мишок! Използвал е идеята на Иван Трифонов, но до последно си е траел и е крил от него, че я експлоатира. Не е изпълнил и обещанието си да работят заедно.
И от луната да скочи австриецът от Залцбург за мен е мишок.
Много мишоци има сред швабите!
цитирай
2. анонимен - Е, как някой ще пусне 67 годишен ч...
17.10.2012 16:20
Е, как някой ще пусне 67 годишен човек да скача????? Имате ли идея за каква кондиция и какво здравословно състояние става въпрос?
цитирай
3. germantiger - Другарю резервист... ти паткан ли си?!
17.10.2012 20:06
rezervista написа:
Великият Феликс Баумгартнер се оказа мишок! Използвал е идеята на Иван Трифонов, но до последно си е траел и е крил от него, че я експлоатира. Не е изпълнил и обещанието си да работят заедно.
И от луната да скочи австриецът от Залцбург за мен е мишок.
Много мишоци има сред швабите!


Ела да ми се покажеш на мене Щурчо - полушваба съм, в бг имам издадена книга, споменавал ме е бивш колега в Шоуто на Станислав Трифонов, вън от нета ме знаят десетки първо имагинерно запознали се с мен в нета!

КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И
добре, че е станало така.

КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
- РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
- БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
- НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
-СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
- ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ...
КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ ПО-НАДОЛУ В ОПИСАНИЕТО НА ПРОФИЛА!

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!!
цитирай
4. germantiger - Като стана дума за мишоци се сещам ЗА:
17.10.2012 20:30
- Ганчо Ценов писал глупостите и умностите си с парите на жена си германка - храненик на жена, баш мъж

- сещам се за бгпартизаните избили при Жабокрек бгвойници и ранени невъоръжени германски войници на легла - мъжка постъпка на зачервени мишоци

- сещам се и за факта, че германец е в четата на Бенковски

- най-сещам как фамилията на германския ми род в бг по червено време е преименувана, как дядо ми е съден от народния съд, а прадядо ми убит без съд и присъда и без гроб нейде в кюстендилско - все български мишави престъпления и доблест

...

Да ме прощаваш за спама другарю и блг, че до момента си допуснал първия ми коментар.
цитирай
5. germantiger - Колкото ДО МЕН И ЗА МЕН и дали съм мишок, при желание и време прегледай "това":
17.10.2012 20:32
http://www.vbox7.com/user:german_tiger

ГЕРМАНСКИ ЮМРУК - Кой съм аз и защо пиша това - надолу?
Роден съм с германска и българска кръв. Детските ми спомени са кръг от злобни хлапета около мен, които ми крещят в лицето: „гаден немец” и „фашист”. Беше им явно забавно по няколко да скачат на един и да те удрят, плюят и дърпат, където хванат – коса, дреха или чанта. Първо от това боли, а като минат няколко години това изгражда. Ако вложа излишен драматизъм и славянска патетика или реша да се правя на жертва мога да продължа и да попитам: „Кой ще поеме вината за детската травма, няма ли психолог и съчувствие?” Аз обаче съм убеден и горд, че това ме прави твърд и корав. С клеймото „гаден германец” се расте, живее и понякога много добре. Удивително е колко уверен, силен и нахъсан можеш да станеш когато другите се опитват да те смачкат. Спестявам Ви случаи, унижения и дългите години отчуждение. Категорично не съм жертва, звучи учудващо – но всичко това не ме комплексира, а дори напротив – помня щастливи моменти, истински приятелства и родителска обич!
Война - това значи смърт, трагедия и рев. Всеки, който намира това за забавно е глупак. Всеки, който не е губил близък едва ли ще го разбере. Войната - водена не винаги от тези, които хората смятат за герои. Виждал съм смърт на войник, която никак не е героична, а често пъти е жалка и срамна, войната не е подвиг, тя е страх и кръв!!!
цитирай
6. rezervista - Извинете, "германтигер"!
18.10.2012 13:07
Първо: тази година 2 месеца бях в Германия като сезонен работник и се запознах с немците отблизо. Подчинените доста се страхуват от шефовете си - собственици на фирми!
Второ: По-горе в статията пише, че Иван Трифонов се е чул с Баумгартнер около Нова година, но той нищо не е споменал, че работи по подобна идея.
Естествено, че Трифонов е много възрастен за да скача от стратосферата, но Феликс му е обещал да го вземе за консултант!
Трето: Съгласен съм, че много беди сме видели от руснаците, но те си плащат затова и сега са болна нация ... като нас :-(((( Благодарение на нас те са империя, както и че са православни и пишат на кирилица!
цитирай
7. germantiger - Вчера под влияние на импулс и емоция съм прекалил (което е естествено когато ни водят чувства)
18.10.2012 14:54
Аз също съжалявам за квалификацията към Вас като "абревиатура" на единия ми коментар!

Абсолютно съм съгласен с написания от Вас коментар в частта му за днешните германци.

Аз, един познат полуавстриец и братовчедка ми в южна Африка сме повече германци от днешните ментенемци!

"Германия"-няма такава "държава"-
Държава в столицата на която има бетонен мемориал на еврейте
Държава в която нямат право да се гордеят с нищо след 1813г. и 1815г.
Държава в която има паметници на кирилица на армията която изнасилва-Съветската
Държава в която се пускат филми като горкия редник Райън в които чужди избиват германци по „германски” телевизии
Държава в която театрите се правят от чужденци, държава в която всичко което е негерманско се протектира и изтиква напред
Държава в която водят децата от малки в концлагери да им внушат чувство за вина-да ги възпитават в срам, колко зли са били дедите им!

В ГЕРМАНИЯ:

...ИМА ПОВЕЧЕ ТУРСКИ-НЕ ГЕРМАНСКИ ЗНАМЕНА
...НА ГЕРМАНСКИЯ ФЛАГ ДРАСКАТ ПОЛУМЕСЕЦ
...СЕ ГАВРЯТ С ХИМНА, ПЕЕЙКИ НА ТУРСКИ
...СЕ СТРОЯТ ПОВЕЧЕ ДЖАМИИ-НЕ ЦЪРКВИ
...СЕ ПЪЛНЯТ СТАДИОНИ И ЗАЛИ С ТУРЦИ
...ИМА КВАРТАЛИ БЕЗ ГЕРМАНСКИ ДЕЦА
...ИМА УЧИЛИЩА СЪС САМО 2 ГЕРМАНСКИ ДЕЦА
...В ТЕЗИ УЧИЛИЩА ЕМИГРАНТИ БИЯТ ГЕРМАНЧЕТА
...СЪЩИТЕ ЕМИГРАНТИ ИЗВРАЩАВАТ ЕЗИКА В ЖАРГОН
...САЙТОВЕТЕ ЗА ИСЛЯМ СА ПОВЕЧЕ ДЕН СЛЕД ДЕН
...НА УЛИЦАТА ЦАРУВА РУСКАТА МАФИЯ...
ТУРСКАТА...КЮРДСКАТА...АРАБСКАТА...ПОЛСКАТА...
АЛБАНСКАТА...ВИЕТНАМСКАТА И КИТАЙСКАТА ДОРИ!!!

ТОВА НЕ Е ГЕРМАНИЯ...
ТОВА БЕШЕ ГЕРМАНИЯ...

Германия не ражда-няма народ на света с по-ниска раждаемост, изкуствено „вдигана” от емигрантския „бебелашников”!
Германия е турцизирана-това ще е първият народ на планетата, претопен и асимилиран от чужденците в мирно време, без „бой”!
цитирай
8. germantiger - Вече конкретно за постинга и инфото Ви
18.10.2012 14:59
Първо до момента се наспамих съсредоточен в моята болка за Германия

Второ - ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАПИСАНОТО ЗА БОЛКАТА ЗА ЖАЛОСТ МОЖЕ ДА СЕ НАПИШЕ И ЗА ДЕМОГРАФСКАТА, КУЛТУРНА И НРАВСТВЕНА СМЪРТ НА БЪЛГАРИЯ СЪЩО!

двата народа и още "бол" бели евронароди са неслучайно, а систематично ликвидирани!

Трето за руснаците като Вяра, азбука и доколкото малко знам Киприян, книжнина и някои аристократи - всичко това е част от фундамента на Русия и е БЪЛГАРСКО - АБСОЛЮТЕН ФАКТ!

...

Не бих се учудил ако Баумгартнер и най-вече екипите около него са взаимствали или крали от разработките на полубългарина Трифонов - лъжа и корупция на Запад също има, но по-перфидни, ако щете дори с "маниер".

Иван Трифонов е в правото си да търси справедливост или дори възмездяване, ако е истинен!

ВЧЕРА РЕАФИРАХ НА ЛАФА ЗА МИШОЦИТЕ И МИШОКА И ВИНАГИ СЪМ РЕАГИРАЛ ТАКА НА ПОДОБНИ ДУМИ - правилно или неправилно от моя страна! Изв. се за лексиката вчера!
цитирай
9. rezervista - Аз написах такива квалификации, ...
18.10.2012 15:32
Аз написах такива квалификации, защото много се зарадвах на постижението на Феликс първоначално. И затова ми стана криво от версията, че той не е бил коректен с колегата си Иван Трифонов!
Идеята за такива рекорди не е нова, защото Джо Китингър, ментора на Феликс, е скочил преди 40 години от почти същата височина. Така, че Иван Трифонов не е открил топлата вода, но може да е познал много детайли в изпълнението на проекта като свои!
Благодаря за коментарите! Беше ми приятно!

П.П. Има нещо гнило в Европейския съюз :-((( и в целия свят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rezervista
Категория: Лични дневници
Прочетен: 204640
Постинги: 90
Коментари: 50
Гласове: 81
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930